031 / 399 544

Pokličite nas

info@alpa.si

Pišite nam

Moja košarica

Košarica

IZBERI ODDELEK
Pomladna akcija do 30% popusta!
Moja košarica

Košarica

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine trgovina.alpa.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino trgovina.alpa.si upravlja podjetje AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p., Dvorjane 25, 2241 Sp. Duplek, matična številka: 3557715000, davčna številka: SI 97284017, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Dostopnost informacij

AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p. se zavezuje, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba izdelkov, cena

Izbran izdelek dodajte v košarico in sledite preprostemu procesu nakupa. V naši spletni trgovini se lahko pred nakupom registrirate, ali nakupujete kot gost (brez registracije).

Zaradi narave poslovanja preko spleta, se ponudba AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p. spreminja in ažurira hitro in pogosto.

Podjetje AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p. si pridružuje pravico do razlik v cenah za enak izdelek na spletni strani in fizični trgovini.

Ponudbe, ki so izdelane kot rezultat povpraševanja preko spletne strani so informativne narave in za podjetje Saša Paluc Kekec s.p. niso obvezujoče. Ta povpraševanje se običajno izvaja za izdelke, ki jih ni mogoče kupiti preko spleta (talne obloge).

Cene so maloprodajne, vsebujejo DDV in so označene v EUR.

Vse objavljene cene, se lahko brez predhodnega obvestila spremenijo. Za nakup veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Akcije in druge ponudbe veljajo do odprodaje zalog oziroma do navedenega roka, če ta obstaja.

Trudimo se, da bi bili podatki vedno pravilni, a lahko se pripeti, da je objavljena cena pomotoma napačna. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, kupcu omogočamo odstop od nakupa. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo, razen kadar je izrecno navedeno drugače.

Varnost nakupa

Ponudnik za prenose vseh podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. V primeru neizpolnitve obveznih vnosnih polj sistem samodejno zazna napako in opozori uporabnika pred oddajo naročila.

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

V kolikor na naši spletni strani ali ob procesu nakupa naletite na težavo, pokličite na telefonsko številko 02 684-02-13 ali 031 399 544. Z veseljem vam bomo pomagali. 

Registrirani uporabniki in gosti

Vsak registriran uporabnik ob registraciji določi svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je skrito in je znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan poskrbeti za varnost svojega gesla pred izpostavitvijo ter vnesti verodostojne podatke, da bo lahko v njegovem imenu nastopal le on ali pooblaščena oseba. 

Splošni pogoji 

Kupec je lahko pravna ali fizična oseba. Ob tem se upoštevajo podatki, ki jih je kupec oddal ob naročilu ali že ob registraciji. Fizična oseba je kupec, ki kupljeno blago in njegove storitve uporablja za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Kupec z registracijo ali samim nakupom kot gost potrjuje, da sprejema vse objavljene splošne pogoje, ki so v trenutku nakupa objavljene na naših straneh, ki spadajo pod domeno trgovina.alpa.si. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Dostava in prevzem

Spletna prodajalna trgovina.alpa.si omogoča dostavo preko DPD ali lasten prevzem na podjetju AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p., Dvorjane 25, 2241 Sp. Duplek.

Cena standardne dostave pakete do 2 kg je 4,39€ in je predvidena 2-4 dni od naročila.

DPD večino paketov dostavi že naslednji dan po prevzemu blaga v našem skladišču.

V primeru izbire plačila z nakazilom na račun (ponudba/predračun) podjetja AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p. se lahko dostava premakne, saj gre za naročilo naprej v proces obdelave po prejetju plačila.

DPD dostavlja pakete do 31,5 kg/paket.

V primeru plačila z gotovino ob prevzemu se lahko strošek dostave poveča.

Pošiljko lahko prevzamete tudi osebno ali pa jo v vašem imenu prevzame pooblaščenec, zakonit zastopnik ali skrbnik.

Paket gre od nas v najhitrejšem možnem času.

Izdelke lahko prevzamete tudi osebno v našem prodajno razstavnem salonu v Dvorjanah 25, 2241 Sp. Duplek.

Če želite izdelek, ki ga imamo na zalogi, še isti dan osebno prevzeti, je potrebno oddati naročilo najkasneje do 12:00. Za prevzem boste obveščeni preko e-pošte.

STROŠEK DOSTAVE

  DOSTAVA
Prevzemno mesto
razstavni salon
Spodnji Duplek
 Brezplačno 
Dostava do 2.00 kg  4,39 €
Dostava do 5.00 kg  5,50 €
Dostava do 10.00 kg  6,70 €
Dostava do 15.00 kg  7,80 €
Dostava do 20.00 kg  9,00 €
Dostava do 25.00 kg  10,55 €
Dostava nad 31,50 kg  11,53 €
Dostava nad 63,00 kg  23,06 €
Dostava nad 94,50 kg  34,59 €
Dostava nad 126,50 kg      46,12 €
   

AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p. si pridržuje pravico za spremembo teh cen.

V primeru nedobavljivih artiklov oz. daljših dobavnih rokih vas bomo obvestili preko e-pošte ali telefonske številke. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Plačilni pogoji

FIZIČNE IN PRAVNE OSEBE

 • Plačilo po predračunu

Pošljemo vam predračun, katerega poravnate preko e-banke ali na banki.


IBAN SI56 0312 0100 0279 707 (SKB d.d.)

 • Plačilo po povzetju (DPD)*

Po prejetju paketa, ki vam ga bo dostavil DPD, boste poravnali celoten znesek.

*Pri posameznih naročilih se pridružujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p po ponudbi/predračunu.

Odlog plačila

Podjetjem s katerimi poslujemo dlje časa ali imamo z njimi podpisano pogodbo o sodelovanju, omogočimo tudi odlog plačila po dogovoru. Za več informacij nam pišite na info@alpa-sp.si

VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN!

Reklamacije, vračila, odstop od pogodbe, uveljavljanje garancije in stvarne napake

Reklamacije ob prevzemu pošiljke

Če se število naročenih izdelkov ne sklada s prejetimi, ali sklepate, da je prišlo med prevozom do poškodbe blaga, se obrnite na dostavno službo, ki je izvršila dostavo.

Kontaktni podatki so navedeni na dokumentaciji, ki jo prejmete od dostavne službe.

V kolikor sumite na poškodbo blaga med prevozom, pregled storite takoj, med prisotnostjo dostavljalca. Vse kasnejše reklamacije glede poškodbe blaga ali prevzete količine dostavna služba upošteva le v izrednih primerih.

Vračilo izdelkov v 14 dneh (odstop od pogodbe)

Fizične osebe (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) imajo pri pogodbah na daljavo pravico, da v roku 14 dni po prejemu naročenega blaga na naš naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi za to morali navesti razlog svoje odločitve. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Edini strošek, ki kupca bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.

O morebitnem vračilu blaga nas lahko obvestite na elektronsko pošto info@alpa-sp.si, po pošti na naslov AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p., 2241 Sp. Duplek ali na telefonsko številko 02/684-02-13 ali 031 399 544.

Izdelek, ki ga kupec vrača mora biti v prvotnem stanju in skrbno zapakiran v originalni embalaži. 

Blaga ni mogoče vrniti v naslednjih primerih: 

 1. če je kupec že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže.
 2. če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.
 3. če gre za pokvarljiv izdelek ali izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik lahko opravi ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Vračilo kupnine bomo izvedli v najkrajšem možnem roku, ki ne bo daljši od 14 dni. Vračilo kupnine bo izvedeno z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. 

Pravice potrošnika v zvezi z garancijo, stvarnimi napakami, odstopom od pogodbe in nepravilno opravljenih storitev bolj podrobno ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob predložitvi računu ali garancijskih listih. V kolikor kupec ne najde informacije o garanciji lahko kupec kontaktira podjetje AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p., ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Stvarne napake

Če menite, da je imel izdelek že ob nakupu lastnosti, ki ovirajo njegovo normalno uporabo nas v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita obvestite da ustrezno ukrepamo.

Kdaj je napaka stvarna?

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
Kako se preverja primernost artikla?
 • Preverja se z drugim artiklom enake vrste, hkrati pa se tudi preverja z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu

Pri nakupu bodite pozorni na stanje izdelka, nekateri izdelki imajo nižjo ceno zaradi vidnih znakov poškodbe, ki pa ne vplivajo na delovanje izdelka. V tem primeru uveljavljanje stvarne napake ni možno. AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p. bo v roku 8 dneh od prejetja izdelka z zahtevo za uveljavljanje stvarne napake obvestilo kupca o upravičenosti ali neupravičenosti do uveljavljanja stvarne napake.

PREVZEM ARTIKLOV VRNJENIH IZ OBRAVNAVE GARANCIJE ALI STVARNE NAPAKE

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu podjetja AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p., na katerem ga je osebno izročil prodajalcu. V primeru, da je bil poslan po pošti, se bo vrnil na naslov dostave.

Prodajalec kupca obvesti o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove, da prevzame artikel na prevzemnem mestu. Kupec je dolžan prevzeti material v roku dni.

Če kupec artikla ne prevzame v tem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p., Dvorjane 25, 2241 Spodnji Duplek. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva, ko je obvestil kupca. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan).

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek (spletne) trgovine in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Artikli z odprto embalažo

Artikli z odrto embalažo, ki so bili vrnjeni podjetju AL-PA TRG Saša Paluc Kekec s.p. in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.) lahko gredo v nadaljnjo prodajo.

Vrnjene artikle pregledamo in v kolikor kljub, odprti embalaži ipd. še vedno omogočajo normalno delovanje, damo naprej v prodajo. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu.

Avtorstvo gradiv

Vsebine na spletni strani je pripravilo podjetje v sklopu svoje dejavnosti. Vsebine se v določenih delih nanašajo na izdelke dobaviteljev, katerih poslovni partner je naše podjetje.

Fotografije uporabljene na spletni strani so pridobljene iz več virov in sicer:

 • uporabljene so lastne fotografije ki smo jih v sklopu našega delovanja fotografirali sami
 • uporabljene so fotografije dobaviteljev za posamične izdelke
 • uporabljeni so logotipi pridobljeni s strani dobaviteljev

Pritožbe in spori

Pri AL-PA trg Saša Plauc Kekec s.p. se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi AL-PA trg Saša Paluc Kekec s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Končne določbe

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bo ponudnik na primeren način obvestil uporabnike. Za primeren način se šteje objava splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.trgovina.alpa.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo splošnih pogojev  poslovanja, če še naprej uporablja predmetni portal.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ugovori, pripombe, zahtevki, izjave in reklamacije lahko uporabnik pošlje po elektronski pošti na e-naslov info@alpa-sp.si ali pisno na naslov: Dvorjane 25, 2241 Sp. Duplek. Reševanje ugovorov, pripomb, zahtevkom in reklamacij bo potekalo v skladu z določili veljavne zakonodaje.

Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletnega portala in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.